Zarejestruj się | Zaloguj się

Poprzedni temat | Następny temat 

Napisz nowy temat Odpowiedz Idź do strony 1, 2  NastępnaPokaż wszystkie
Autor Wiadomość
KillYan
 Temat postu: Trening siłowy, kondycyjny, a gimnastyka.
PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 1:49 pm 
Nowy na forum

Dołączenie: Śro Mar 03, 2010 9:50 pm

Witam! Na razie macham troszkę hantlami, gdyż mam dopiero 14 lat, 190 wzrostu, 90 kg wagi, a szkoda mi zdrowia. Ale z biegiem czasu to się zmieni, gdyż mam na oku pewien atlas, ale mniejsza z tym. Da radę mieć "trochę" mięśni, mieć prawie potężną kondycję, a do tego dołożyć dyscyplinę sportową taką jak Le Parkour? Da się sprzęrzyć te 3 rzeczy? Czy jedna musi się odbyć kosztem drugiej? Nie mam zamiaru być jak Pudzian, tylko mniej niż Jason Statham(odeślę na google) Jak ma wyglądać trening na kondycję, po siłowym? Kończę trening o 18, czekam 2 godziny i dopiero idę biegać? Proszę o pomoc.

-- Nie Mar 07, 2010 12:49 pm --

Czy ktoś mi pomoże?

Fryz
PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 2:09 pm 
Paker
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 19, 2008 11:05 pm
Miejscowość: Miastko
Pochwały: 11

połączenie tego wszystkiego wymaga "potężnej" regeneracji, obawiam sie ze bez suplementow i idealnej diety sie przetrenujesz

Aniol Zemsty
PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 2:16 pm 
Gienek spod GS-u
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 27, 2007 8:47 pm
Miejscowość: Przeworsk / Przemyśl ;)
Pochwały: 6

Wszystko da rade jak sie ma motywacje i chęci.
Puki nie cwiczysz systematycznie na siłowni a tylko sie bawisz z ciezarkami proponuje Ci biegać w ten sposób.
Ustaw sobie odległosć pomiędzy startem a metą, mysle ze na początek wystarczy ok 5 km. Staraj sie przebiec tą trasę w jak najlepszym czasie.
Biegaj 3 razy w tyg w dni nietreningowe i za kazdym razem staraj sie poprawic swój czas.
Kiedy zaczniesz systematycznie chodzic na siłownie to wtedy pomyslimy co dalej z Tobą zrobić.
zdr

KillYan
PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 5:12 pm 
Nowy na forum

Moja motywacja nie stanowi problemu. O to nie mam co się martwić. Mam pytanie do Anioła Zemsty: Dni nietreningowe, czyli Pon. Hantle, Wtorek Biegam, Środa Znów hantle, itd? Tylko problem w tym ćwiczeniu systematycznym. Niedługo się przeprowadzam, będę miał pomieszczenie do którego będę mógł wstawić atlas do ćwiczeń, a jak wtedy ma wyglądać taki trening? Od kiedy zacząłem się "martwić na zapas" mam mniej problemów. Proszę o dalsze porady. Trening siłowy + spora kondycja - Oto główny cel.

Fryz
PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 5:21 pm 
Paker
Awatar użytkownika

Może nie jestem AniołZemsty ale masz juz atlas? Czy zamierzasz dopiero kupic?

KillYan
PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 7:35 pm 
Nowy na forum

Nie, dopiero zamierzam. Na razie nie mam gdzie go wstawić.

Fryz
PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 10:03 pm 
Paker
Awatar użytkownika

No to proponuje Ci zamiast atlasu zaopatrzyc sie w laweczke i sztange, atlas jest malo praktyczny nie zrobisz na nim 70% cwiczen, chyba ze bedzie kosztowal 10tys zł. Poza tym nigdy nie dołozysz ciezaru...

KillYan
PostWysłany: Śro Mar 10, 2010 3:41 pm 
Nowy na forum

Możesz wyjaśnić? Jest i ławeczka, i wszystko wyciąg górny, dolny.... Jest też znacznie bezpieczniejszy. Nic mi nie spadnie na łeb. Ale wróćmy do pytania- Jak mam trenować siłowo, oraz wyrobić sobie kondycję bez spalania mięśni. Przeczytałem też, że taki wysiłek "spala" testosteron. A co z glikogenem? Np. Siłka w Poniedziałek, Wtorek Biegam, Sroda siłka, Czwartek biegam, czy w ten sposób będę mógł wryrobić siłę? W poprzednich postach Anioł Zemsty napisał, że wystarczą chęci... I dieta, bo się przetrenuje. Dobrze, ale najpierw muszę wiedzieć jak coś takiego połączyć. Wyjaśnisz mi to? Jak ma wyglądać trening na siłowni i wyrabianie kondycji? Skołowałem sobie sztangę.

-- Śro Mar 10, 2010 12:47 pm --

Odświeżam.

-- Śro Mar 10, 2010 2:41 pm --

...

Fryz
 Temat postu: Re: Trening siłowy, kondycyjny, a gimnastyka.
PostWysłany: Śro Mar 10, 2010 4:00 pm 
Paker
Awatar użytkownika

Jak zrobisz martwy ciąg na atlasie, wiosłowanie sztangą, przysiad, wyciskanie fancuskie? I już nie wmawiaj mi ze ławeczki sa niebezpieczne ;) Trzeba z głową trenowac... nie pakowac 200kg na sztange jak podniose 80.

Do atlasu nigdy nie dołozysz obciazenia ktore bedzie Ci kiedy potrzebne.

Wg mnie taki rozklad planu jak dales siła, bieg, siła, bieg, jest okej, tylko daj dzien albo 2 regeneracji czyli silka, bieg, odpoczynek silka bieg, zalezy ile razy w tygodniu chcesz trenowac.

Z glikogenem nic sie nie stanie jak bedzie madrze rozplanowana dieta i jego zasoby beda odnawiane.

I nie musisz podbijac tematu co chwile, jak ktos bedzie chcial to odpisze :)

KillYan
PostWysłany: Śro Mar 10, 2010 4:50 pm 
Nowy na forum

Wybacz, ale mam nawyki z pewnego forum. Nie wiem z jaką częstotliwością mój post jest "przestawiany" na kolejne strony. Czyli jeszcze raz- Jak mam to zrobić? Skoro mają być 2 dni regeneracji, to mam pójść ćwiczyć w poniedziałek, pójść pobiegać 20 minut, na redukcję tkanki tłuszczowej, usiąść w domu, posiedzieć w nim ze 2 godziny( Ile mam posiedzieć?) Czy mam w Poniedziałek iść na trening, We wtorek iść pobiegać? Chodzi o to, żebym nie spalił mięśni. Wyjaśnij mi to najprościej jak potrafisz, ponieważ mam drobny problem ze zrozumieniem tego.
--------------------------------------------------------------------
Ale przecież po co mam dokładać ciężaru? Jest tam ciężar do 80, 90 kg i mi wystarczy. Niektórzy lubią wyglądać jak, za przeproszeniem broiler, ale mnie to nie kręci. Każde z ćwiczeń, które wymieniłeś, da się zastąpić na atlasie. Faktem jest, że ich efektywność może opaść, ale to już inna bajka. Np.barki. Możesz złapać sztangę, przenieść za głowę i wyciśkać, albo usiąść tyłem do wyciągu górnego, złapać "ten uchwyt" i ściągać to barków. Zdaje się, że nie zauważam większej różnicy? Nieważne. Jak bawię się z ławeczką, to ktoś musi przy mnie stać, prawda? Jak bym to sobie na łeb spuścił, takie 80 kg, to już tak kolorowo by nie było.

Fryz
PostWysłany: Śro Mar 10, 2010 5:21 pm 
Paker
Awatar użytkownika

Po pierwsze, przy sciaganiu wyciagu pracuja plecy a nie barki, barki pracuja jak podnosisz do gory. Nie zrobisz na atlasie podstawowych cwiczen do budowania masy, nie wspomne o komforcie ich wykonywania gdzie wszystko sie buja i trzeszczy, az strach wyciskac. Biegac mozesz po treningu silowym tylko nie jestem pewien czy wyrobisz wtedy kondycje.

I nic Ci nie spadnie na glowe, po co masz nakladac 80 kg skoro dasz rade zrobic serie 60? Ja sobie 100 kg sciagalem juz pare razy z klaty sam i zyje

KillYan
PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 3:15 pm 
Nowy na forum

-Jeszcze pomyślę. Mam trochę czasu. Ale powróćmy do tego biegania. Na kondycję. Jak mam biegać? Bo na redukcję tkanki tłuszczowej biega się do 20 minut zaraz po treningu.
-Jak masz te trzymadełka na których gryf z obciążeniem stoi, prawda? Leżysz na ławeczce bierzesz w łapy i ścigasz ciężar do klaty, a potem wypychasz... Tylko co zrobisz jak nie będziesz miał siły tego ciężary wypchnąć po rad ostatni? Chodzi o to, żebym mógł ćwiczyć sam. Żeby nikt nade mną nie stał. Więc jak z tą kondycją?

Fryz
PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 8:59 pm 
Paker
Awatar użytkownika

Z treningiem kondycyjnym nie chce sie wypowiadac, bo sie na tym nie znam, a nie chce Cie wprowadzic w blad ;)

Jak nie podniesiesz sztangi to zsuwasz ja sobie na brzuch miesnie brzucha napiete caly czas i sie potem podnosisz, a sztange zdejmujesz z siebie

KillYan
PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 10:38 pm 
Nowy na forum

Na bruch? Myślałem, że robiąc tak, robiłem błąd. Mam teraz sztangę i rozkładany fotel służący za ławeczkę. Troszke za szeroki, no ale cóż. Pozostaje mi tylko kwesta kondycji. Czy ktoś mógłby się do tego odnieść? Jem ok. 6 posiłków dziennie, tak więc jeśli chodzi o zakres energetyczny z tym problemów nie będzie. Proszę, niech ktoś mi pomoże.

-- Nie Mar 14, 2010 9:38 pm --

Czy ktokolwiek jest w stanie mi pomóc? Najpierw macham sobie sztangą, potem bieg 20 minut na redukcję tkanki tłuszczowej, ale co z kondycją? Jak mam biegać, aby nie spalić mięśni, tym samym wejść w posiadanie kondycji?

Telkontar
PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 4:50 pm 
Moderator Suplementacji
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Lip 28, 2006 12:09 pm
Miejscowość: Białystok
Pochwały: 102

kup sobie antykataboliki (bcaa, glutamina itp)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz Idź do strony 1, 2  NastępnaPokaż wszystkie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość